T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / MERKEZ - Gazi Osman Paşa İlkokulu

Uzman Öğretmen Ömer DOĞAN - Okul Müdürü

Yeni müdürümüzün özgeçmişi şöyle:

Uzman Öğretmen Ömer DOĞAN - Okul Müdürü

1977 yılında Sivas Sögütçük´de dogdu. 1995 yılında Sivas İmam Hatip Lisesini bitirdi. 1997-2001 yılları arasında, Cumhuriyet Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü ve Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Sertifika programına devam etti ve 2001 yılında mezun oldu. Aynı yıl, Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Egitim Fakültesi Ortaögretim ve Sosyal Alanlar A.B.D Yüksek Lisans egitimine başladı. Bu arada özel bir egitim kurumunda Rehber Ögretmen ve Felsefe Grubu Ögretmeni olarak çalıştı. 2002 yılında kendi tercihiyle Sırnak iline Sınıf Ögretmeni olarak atandı. 2005 yılında Yüksek Lisans egitimimi tamamladı. Milli Eğitim Bakanlıgına bağlı okullarda Koordinatör Okul Müdürü, Okul Müdürü, Müdür Vekili, Müdür Yetkili Öğretmen ve Sınıf Ögretmeni olarak degişik görevlerde bulundu. Bircok eğitim sitesinde ve bir gazetede müstear isimlerle egitime ve sosyal meselelere dair köşe yazıları yayımlandı. Egitime dair bazı önerileri yönetmeliklerde yer aldı. Bazı yazıları, günün makalesi olarak tv´lerde yayımlandı. Egitime dair tespit ve öneriler ile toplumsal problemlere dair yazılara sıklıkla yer vermektedir. Merkezi idarecilik sınavlarından başarılı olmuş, 5 Aralık 2014 tarihi itibariyle 60.yıl İlkokulu Ortaokuluna, okul müdürü olarak atanmıştır.  2015 yılından beri 3.Egitim Bölgesi Koordinatör Okul Müdürü olarak görev yapmaktadır. Şehit Erdal Cetin ilkokulu Müdürlügü görevine devam ederken 31/07/2023 tarihinde okulumuzdaki görevine başlamıştır. Sivil Toplum Örgütü görevleri yanında okumaya, yazmaya, ögrenmeye devam eden müdürümüz, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 Eğitime dair yazı ve önerilerinden karşılık bulan bazıları şöyledir: 

Öğretmenlerimize nöbet ücreti ödenmesini Türkiye de ilk defa 2012 yılında gündeme getirdi. 1 Ocak ve 1 Mayıs günlerinde kesilen ders ücretlerinin kesilmemesi talebi, 2022 yılı toplu sözleşme sürecinde karşılık buldu. Artık bu günler hafta için denk geldiğinde, ders ücretleri kesilmeyecek. Adres Kayıt Sistemi nedeniyle kendi çalıştığı okula bile çocuğunu kayıt yaptıramayan öğretmen ve diğer çalışanlarla ilgili düzenleme önererek, e-okul sistemine “çalışan anne-baba işyeri ile en yakın okul ilişkilendirilmesi” maddesinin eklenmesi önerisi de e-okul sisteminde yer aldı. 

- İlkokullarda, Beden Eğitimi Dersi başata olmak üzere Görsel Sanatlar ve Müzik Derslerine branş öğretmenlerinin görevlendirilmesi önerisi, MEB ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında “İlkokullarda Spor Dalı Eğitimi Protokolü” ile bu alanın uzmanlarının ilkokullarda görevlendirilmesiyle 2022 yılında uygulanmaya başladı. Öncesinde de ilgili branş öğretmenlerinin ilkokullarda egzersiz çalışması yapabilmesi şeklinde uygulamaya geçmişti.

 

- Öğretmen Akademileri kurulması önerisi Öğretmen Strateji Belgesi’nde yer aldı. 

- Öğretmen ve idarecileri ilgilendiren onlarca modülün tek bir çatı altında toplanması önerisi, bu modüllerin tamamına yakınının MEBBİS modülünde toplanmasıyla gerçekleşti. 

- Kurumsal iletişimde yabancı uygulamalar kullanılmaması önerisi, Cumhurbaşkanlığı düzenlemesiyle yerli uygulamaların tercih edilmesinin istenmesiyle gerçekleşti. 

- Okul kantinlerinde satılabilir, sağlıklı ürünler üretilmesi önerisi, hazır ambalajlı gıdalara okul gıdası logosu konulması şeklinde bir düzenlemeyle karşılık buldu. 

 “Yüreğimize Düşen Cemre” adlı kitabın (ISBN No:978-605-245-206-6) editörlüğü, redaktörlüğü ve yayımlanmasını gerçekleştirdi. 200 civarında köşe yazısı bir gazete ve çeşitli sitelerde yayımlandı. Ayrıca yayımlanmamış  iki tezi de bulunmaktadır.