T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / MERKEZ - Gazi Osman Paşa İlkokulu

ÖDÜLLÜ YARIŞMA

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” YARIŞMASI         SON BAŞVURU 15 ŞUBAT 2019

KONU: BAĞIMLILIK

YARIŞMA KOŞULLARI:

  • Yarışmaya katılan eserin daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekmektedir.
  • Yarışmaya katılacak eserlerin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Milli Eğitim Temel Kanunu, Türk Milli Eğitimi temel amaçları, genel ahlak, toplumsal huzur ve Türk aile yapısına uygun olması gerekmektedir. Bu şartları taşımayan eserler değerlendirme dışı bırakılacaktır.
  • Eserler derece alsın/almasın yarışmacıya iade edilmeyecek ve teslim tarihinden itibaren eserlerin tüm imtiyazı Türkiye Yeşilay Cemiyetine geçecektir

RESİM: Eserler 35x50 cm boyutunda resim kâğıdı, fon kâğıdı veya tuval üzerine serbest teknikte yapılabilecektir

KARİKATÜR: Karikatür alanında katılacak olan eserler 35x50 ölçüsündeki kâğıda serbest teknik kullanılarak elle çizilmiş eserler olacaktır.

AFİŞ: Görsel kategoriye afiş alanında katılacak olan eserler 50x70 cm boyutunda olacak ve serbest teknikle hazırlanacaktır. Afişler bilgisayar ortamında da hazırlanabilecektir. 

ŞİİR: Eserler, hece ölçüsü veya serbest ölçüyle A4 kâğıda, "Times New Roman" yazı karakteri, 11 punto ve tek satır aralığında Türkçe dil bilgisi kurallarına uyularak yazılacaktır. Şiir yazılırken hiçbir yerden alıntı yapılmayacak, tamamen özgün olacak ve bir sayfayı geçmeyecektir.

KOMPOZİSYON, MAKALE, ÖYKÜ, DENEME, ANI: Eserler, A4 kâğıda,  Türkçe dil bilgisi kurallarına bağlı kalınarak yazılacaktır. Eserler yazılırken hiçbir yerden alıntı yapılmayacaktır. Eserler tamamen özgün olacak ve 4 (dört) sayfayı geçmeyecek şekilde tek yüze yazılacaktır.

NOT: Yarışmaya katılacak eserlerin ön yüzünde öğrenciye ait herhangi bir yazı, bilgi vb. kesinlikle olmayacaktır. Arka yüzüne ise öğrencinin;

       - Adı-Soyadı,

- Sınıfı ve Okulu

- İli-İlçesi  eksiksiz bir şekilde yazılacaktır. Bu bilgiler esere zarar vermeyecek bir kalemle yazılmalıdır

KISA VİDEO:Video, azami 140 saniye uzunluğunda ve sosyal medyada yayınlanabilecek şekilde çekilecektir. Sakıncalı ve zararlı ifadeler içeren, genel ahlak kurallarına uymayan, hakaret içeren, siyasi amaçlara hizmet eden ve firma adı kullanan eserler yarışma dışı kalacaktır. Videoda çekilen görüntüler herhangi bir yerden alıntı olmamalıdır.  Çekim tekniği serbesttir. Videoların gösterime uygun resim ve ses kalitesi taşıması gerekmektedir

 

                                                                                                                                                                                                              Metin KÜTÜK

                                                                                                                                                                                                             Rehber Öğretmen

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.01.2019 - Güncelleme: 17.01.2019 13:10 - Görüntülenme: 453
  Beğen | 24  kişi beğendi