Etiket Sonuçları: metinkütük

Öğrencilerimizin büyük bir heyecanla bekledikleri yarıyıl Tatiline girmiş bulunmaktayız. Bu hem Çocukların dinlenmeleri, hem eğlenmeleri hem de okula gittikleri dönemde zaman bulamadıkları  faaliyetleri gerçekleştirmeleri için fırsattır. Bu bağlamda öğrencilerimizin  ara tatil dönemini dolu dolu geçirebilmeleri için okulmuz Rehberlik Servisi tarafından hazırlanmış olan   “ Ara Tatil İçin 16 Güne 16 Keyifli Etkinlik” broşürleri  öğrencilerimizin karneleri ile birlikte verilmiştir. 16 günlük olarak planlanmış etkinlikleri öğrencilerimizle birlikte  uygulamanız dileğiyle   İYİ TATİLLER DİLERİZ..

SEMİNERE DAVET

Okulumuz Rehberlik Servisi Koordinesinde 04.01. 2024  Perşembe günü  Saat   :13.30 da,    Şems-i Sivasi Halk Kütüphane Salonunda  Uzm. Psikolog Başak İrem MESCİ tarafından  “Çocuklarda Sınır Koyma ve Akran Zorbalığı”   Konulu VELİLERİMİZE Yönelik  Seminer Düzenlenecektir.

ANASINIFI VE İLKOKUL ÖĞRENCİ VELİLERİMİZİN TAMAMI DAVETLİDİR.

Eyl

Okulumuz Rehber öğretmeni Metin KÜTÜK tarafından  2023-2024 Öğretim yılında  okulumuza kayıt olan  birinci sınıf  öğrenci velilerimize yönelik olarak "Okula Uyum Sürecinde Anne-Babanın Rolleri" konulu seminer çalışması düzenlendi.  Yapılan seminerde okul Müdür yardımcısı Fikri ELALMIŞ   kısa bir bilgi verdikten sonra  Rehber öğretmenimiz  tarafından   okul Rehberlik servisi tanıtımı yapılmış,  öğrencilerin gelişim özellikleri vurgulanmış , biirinci sınıfa yeni kayıt olan öğrencilerde görülebilecek  tutum ve davranışlar üzerinde durulmuştur.  Öğrencilerimizin  Okula uyumu noktasında neler yapılabileceği  konusunda velilerle paylaşımlarda bulunulmuştur. Rehberlik servisimizce hazırlanmış olan  "Okula Uyum ve Veliler Öneriler" kitapcığının  dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Katılımcıların  aktif olarak katıldığı seminer soru cevaplar ile sona ermiştir.  Tüm katılımcılara teşekkür ederiz

Nis

6 Nisan Perşembe saat 12.00'da okulumuz kütüphane salonunda öğretmen lerimize yönelik olarak  "Özel Yetenekliler Bilsem ve Destek Eğitim Odaları Semineri" düzenlenmiştir.

Mrt

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisimiz tarafından ikinci dönem okulumuza nakil yolu ile gelen öğrencilerimize yönelik oryantasyon eğitimini gerçekleştirildi.  Yapılan oryantasyon  eğitiminde Özellikle  deprem bölgesinden gelen öğrencilerimizin etkin katılımı ile  psikososyal destek kapsamında  çalışmalara yer verilmiştir.

Mrt

Her yıl olduğu gbi bu yılda  1-7 Mart tarihlerinde  okulumuzda  Yeşilay Haftası etkinlikler düzenlenmektedir. Okul Rehberlik Servisimiz ve Yeşilay Klübü işbirliğinde   okulumuz ikinci Katında "YEŞİLAY SOKAĞI"  oluşturlmuştur. Burada öğrencilerimizin hazırlamış oldukları Resimler,Şiirler ve yazılar sergilenmektedir. Hafta boyunca tüm  sınıflarımızda Yeşilay ve bağımlılıklar  konuları üzerine çalışmalar yapılacaktır. Öğrencilerimize  Yeşilay Sivas şubesinden  temin edilen bileklik , rozet, kalem, boyama kitabı vb dağıtımı yapılacaktır. Hafta süresince  Yeşilay ve Bağımlılıklar konusunda  öğrencilerimizin  bilinç ve farkındalık düzeylerini artırmak  hedeflenmektedir.

GEÇMİŞ OLSUN  TÜRKİYEM !

Merkez üssü Kahramanmaraş  olmak üzere  on ilimizi etkileyen  6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve aralarında Sivas'ında bulunduğu  birçok ilde hissedilen deprem sonrasında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine baş sağlığı, Yaralılara acil şifalar diliyoruz..

Eyl

Okulumuz  birinci sınıf ve ana sınıfına   kayıt olan öğrencilerimizin velilerine yönelik olarak Okulumuz Rehberlik /Psikolojik Danışma Servisi tarafından  "OKULA UYUM " seminerleri düzenlendi.

Mrt

Eğitim Evde Başlar" projesi ve Yeşilay Haftası kapsamında  öğrencilerimizin yazdıkları "SIGARAYI BIRAK  HAYATI BIRAKMA" mektuplarimiz ebeveynlere gönderilmiştir..